Saturday, 19 October 2013

Aipp...dah master dah?

Bismillahirrahmanirrahim...

wah, dah lama giler dah tak berblog...sampai lupa nak sign in macam mana...last post masa tengah praktikal kat LUAS...now, dah sambung master! alhamdulillah....rezeki belajar...kerja susah nak dapat, jadi belajar je lah...sape2 yang dpt interview for master, ni nak share some tips.

First of all, jangan lupa bawak sijil original dan copy..letak dalam fail elok2..susun betul2..kalau boleh sijil ori dan copy jangan campur..next thing is, dress appropriately..kalau perempuan tu, pakai je baju kurung..selamat..lelaki pakai kemeja..

Next, nak share soalan2 yang akan ditanya.

 1. Introduce yourself
 2. Tell me what do you know about this course. for example "master in office system management.
 3. why u choose this course?
 4. what do you expect from this course?
 5. what do u want to be after graduated from master?
 6. Do you have anyone to support you to study?who?
 7. what you do for your degree research?tell me briefly about it..
 8. why do u want to pursuing in master?

Setakat ni, itu je lah yang saya ingat..hehe..kalau ada lagi yang saya ingat, saya akan edit balik..semoga bermanfaat dan membantu korang2 yang bakal attend interview for master.:-)



































No comments:

Post a Comment